Side 1 av 1

Forslag om opprydding og restrukturering i forumet

InnleggSkrevet: 11 Sep 2014, 10:02
Irios
Jeg har vært en lurker her ganske lenge, og må innrømme at det har vært en del ting som jeg synes er veldig frustrerende med forumet.

Det er tilsynelatende lavt aktivitetsnivå her, og dette tror jeg bl.a kan skyldes hvordan forumet er lagt opp. Det er alt for mange underforum, kategorier og unødvendige inndelinger. Det er også mange sticky-tråder som er steingamle og ikke relevante lenger. Det er også bl.a dobbelt opp med underforum - som har stavefeil i navnet sitt. Er det ingen aktive admins her lenger som tar tak i slikt?

Som ny bruker synes jeg ting ved første øyekast er utrolig rotete, uoversiktlig og overkomplisert, og fordi det lave antall aktive brukere har blitt fordelt utover 60 (!) underforum... ja jeg gadd ikke telle nøyaktig fordi det rett og slett er for mange... så gir det jo inntrykk av at det aldri postes noe særlig i forumet.

Jeg skjønner rett og slett ikke hvorfor man har delt inn forumet etter produsenter. Fjern produsentene, og del inn etter type kjøretøy. Sørg for at kjøretøy som har lik design/funksjonalitet deler samme underforum. Da blir det mye enklere for brukerne å få svar på poster av mekanisk art, kjøpshjelp eller informasjon - nettopp fordi alle disse kjøretøyene deler såpass mye med hverandre.

F.eks alle kjøretøy som ligner på motorsykkel (firehjuling, trehjuling) burde være i samme kategori. Da blir det enklere å spørre om hjelp til reparasjon osv. Del inn i kategorier som f.eks ATV 4x4, Firehjuling, Side-by-side, osv. Jeg er ingen ekspert på hvordan man burde dele inn disse kjøretøyene, men å dele inn etter produsent er bare fjas synes jeg. Få redusert antall underforum til fire-fem forum i stedet.

Samme gjelder verksted-underforumene. Hvorfor er det så mange underforum? Holder det ikke med forum for mekanisk, ekstrautstyr?

"Møter og kurs". Og så enda ett nytt underforum med navnet "Treff" rett under? Og så "Turer" under der igjen? Hvor mange synonym må vi ha i forumet?

"Bilder & video" og så en hel side lenger ned finner vi "ATV i media". Sukk.

Slå sammen alle "Ønskes kjøpt" og "til salgs".

Håper jeg ikke tråkker noen på tærne her, men alvorlig talt: dette forumet trenger en seriøs opprydning.

Jeg tror man kan lære mye av å se på andre forum. F.eks http://www.mcsiden.no

Re: Forslag om opprydding og restrukturering i forumet

InnleggSkrevet: 13 Sep 2014, 23:57
Vangsjelding
Du er virkelig inne på noe! Hadde vært godt å fått delt opp de forskjellige type kjøretøyer, det er tråss alt noen veldig forskjellige kjøretøy selv om de ser like ut! Holde det smått å enkelt for de få som ønsker å være litt aktive.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Re: Forslag om opprydding og restrukturering i forumet

InnleggSkrevet: 03 Nov 2014, 11:44
Skriblez
Er enig jeg også. Veldig rotete å vanskelig å finne ting her inne

Re: Forslag om opprydding og restrukturering i forumet

InnleggSkrevet: 06 Des 2016, 11:37
hans henrik
Må bare si jeg er etter hvert veldig enig, men det er så mye jobb å endre, og vi har hatt mange som skulle gjøre ting her , men det tar mye tid og de fleste stopper sånn ca mitt i prosjektet. men helt enig i att mye kunne gjøres bedre.

Re: Forslag om opprydding og restrukturering i forumet

InnleggSkrevet: 21 Des 2016, 23:26
smaug
Er ikke mye jobb å rydde i forumet men det er ikke problemet. Problemet er at ATV ikke er like pop som det var for 5-6år siden derfor er interessen laber.

Re: Forslag om opprydding og restrukturering i forumet

InnleggSkrevet: 16 Feb 2017, 13:18
Leggen
Enig! Det blir jo fylt opp med spam med noen linker også!

Re: Forslag om opprydding og restrukturering i forumet

InnleggSkrevet: 19 Feb 2017, 08:55
Raptor660
Har ikke moderatorene kontroll p denne siden lengre?
Postes jo så mye piss som ødelegger oversikten ob\ver trådene.
Er siden på tur og dø ut.
Er bitt slik at man orker jo så og si ikke og logge inn her mere for er jo bare slikt som postes og man gidder liksom ikke og gå innom hver tråd og se om noen behøver noe hjelp/svar på noe de lurer på.
Her må dere skjerpe dere MODer ellers er det over og ut for siden!

Re: Forslag om opprydding og restrukturering i forumet

InnleggSkrevet: 20 Jun 2017, 19:15
colormax
Vi har hatt målrettet angrep på på forumene våre, dette har vi jobbet mye med idet siste og vi har ryddet bort flere 1000 brukere, vi jobber nå mye med å få dette rettet opp men det er mange timers jobb og går derfor ikke så fort, men vi er på rett vei og håper vi får dette tilbake på en tilfredsstillende måte.


litt teknisk informasjon om angrepet, siterer Hans Henrik:
tror det er ett målrettet, profesjonelt angrep, fordi spammer-kontoene ble opprettet i titusentalls, og hver registrering fullførte ReCaptcha-testen,
som er en test fra google, som skal skjelle datamaskiner (som spam-programmvare) fra ekte mennesker.
å gjøre dette for flere titusen kontoer koster penger, og skjer ikke med tilfeldig spam. i tillegg har mengden med spam vært langt over det vanlige for tilfeldige forum.
i tillegg, registrerings siden var helt egenutviklet, med unike POST-form-navn som ikke matcher noe annet forum enn atvforumet.no og 4x4norway.no,
noen har studert registrerings systemet for å adapter ett spam-system spesifikt for å spamme på 4x4norway.no & atvforumet.no.
derfor har jeg all grunn til og tro at dette var ett målrettet angrep. også, basert på IP-addressene til spammerne, ser det også ut som om spammerne opererer fra Russland.