Gnist på tennpluggene

Motor, luftinntak, olje, kjede osv...

Gnist på tennpluggene

Innlegg olepetter » 27 Mai 2011, 10:01

Hei.
Problemet med atv'en er at jeg ikke får start på den. De få gangene jeg gjør det går den
veldig ujevnt osv. Men etter mye om og men, og justering på forgasserne ser jeg
selvfølgelig at det ikke er gnist på pluggene. Pluggene, tennpluggsledningene og coil er skiftet,
så det er ikke der problemet ligger vil jeg tro.
Noen som har en annen ide om hva som gjør dette?
Tusen takk for hjelpen ;)
olepetter
150ccm
 
Innlegg: 39
Registrert: 18 Feb 2011, 19:58
Stolt fører av: SMC st.250

Re: Gnist på tennpluggene

Innlegg olepetter » 27 Mai 2011, 10:35

Her er bilde av to ting jeg ikke vet hva er. noen som vet? :S
De ser jo hvertfall ikke helt god ut.
De er plassert bak på atv'en.
8p.jpg
bilde 1
olepetter
150ccm
 
Innlegg: 39
Registrert: 18 Feb 2011, 19:58
Stolt fører av: SMC st.250

Re: Gnist på tennpluggene

Innlegg shortcut » 27 Mai 2011, 11:16

Høyre = start reele /innslag
Venstre er (ikke drep meg Holm) Likeretter/regulator.

Gnist er borte.
CDI boks er død eller Pick up gir ikke signal

Basic om tenning=
Motorens svinghjul lager ett signal som sendes ut hver gang svinghjulet har gjort 1 runde. Dette kalles pickup signal.
Dette signalet gir CDI boks beskjed om når coil skal gi strøm til plugg.

Sjekk plugg.
Sjekk coil.
sjekk pickup
sjekk cdi boks
sjekk om ledningsnett er helt
Brukerens avatar
shortcut
Skolegutt
 
Innlegg: 1727
Registrert: 25 Jan 2008, 23:00
Bosted: Bamble
Stolt fører av: Can Am selvfølgelig. Hva ellers???

Re: Gnist på tennpluggene

Innlegg olepetter » 27 Mai 2011, 21:28

hei. tusen takk for svar.
men hvordan sjekker jeg pickup? ledningsnettet er helt og fint.
cdi boks er vel dyrt å kjøpe nytt vil jeg tro? :S
olepetter
150ccm
 
Innlegg: 39
Registrert: 18 Feb 2011, 19:58
Stolt fører av: SMC st.250

Re: Gnist på tennpluggene

Innlegg olepetter » 27 Mai 2011, 21:57

Kan det evt. være det start releet som ikke gjør jobben sin?
Takk for svar:)
olepetter
150ccm
 
Innlegg: 39
Registrert: 18 Feb 2011, 19:58
Stolt fører av: SMC st.250

Re: Gnist på tennpluggene

Innlegg olepetter » 28 Mai 2011, 18:36

Nobody???
:P
olepetter
150ccm
 
Innlegg: 39
Registrert: 18 Feb 2011, 19:58
Stolt fører av: SMC st.250

Re: Gnist på tennpluggene

Innlegg olepetter » 04 Jun 2011, 20:06

Hei og beklager for maset. men nå har jeg gått over alle ledninger og koblinger og sprayet
med oxide rens etterfulgt av vaselin spray. Startrelëet funker også.
Da vil jeg tro at det må være CDI boksen eller picup'en er ødelagt.
Kan noen være så snill å hjelpe meg med tips på hvordan man sjekker hvilke av disse som er ødelagt?
Takker og bukker:)
Ole P
olepetter
150ccm
 
Innlegg: 39
Registrert: 18 Feb 2011, 19:58
Stolt fører av: SMC st.250

Re: Gnist på tennpluggene

Innlegg smaug » 04 Jun 2011, 22:16

CDI boks er nesten umulig å feilsøke på med målinger. Man må nesten prøve mot en annen som man vet fungerer. Er vel veldig sjelden at en pickup tar kvelden.
Jan-Børre
Brukerens avatar
smaug
ATV Guru
 
Innlegg: 3393
Registrert: 07 Apr 2008, 20:49
Bosted: Sør-Varanger, Kirkenes
Stolt fører av: 17 Lynx Xtrim 850RE 59ES

Re: Gnist på tennpluggene

Innlegg olepetter » 05 Jun 2011, 19:04

Flott:)
Da bestiller jeg meg en ny CDI, så tar vi det der fra;)
takk for svar.
olepetter
150ccm
 
Innlegg: 39
Registrert: 18 Feb 2011, 19:58
Stolt fører av: SMC st.250

Re: Gnist på tennpluggene

Innlegg frihågen » 05 Aug 2014, 14:59

Har du fått start? Har samme problem.
frihågen
80ccm
 
Innlegg: 24
Registrert: 30 Aug 2009, 18:03


Gå til Motor og drivverk

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest